FAQ

Wat is nu juist het verschil tussen diervriendelijk en dierproefvrij?

Diervriendelijke cosmetica bevatten geen dierlijke ingrediënten en worden niet op dieren getest. De drie meest voorkomende dierlijke ingrediënten zijn: 

  • bijenwas en honing: gemaakt door bijen, komt veel voor in lippenbalsems, lipsticks, voet- en handcrèmes.
  • lanoline (wolvet): het wolvet van schapen wat hun huid beschermt, wordt gebruikt in voedende crèmes, gels en lipproducten.
  • karmijn: geplette schildluizen, wordt als kleurstof toegevoegd in rode en roze lipsticks en gloss, oogschaduw en blushes.

Bron: naoki.nl

Bij dierproefvrije cosmetica worden er geen dierproeven uitgevoerd op de producten en ingrediënten in de producten.

Zijn alle producten diervriendelijk en dierproefvrij bij Studio Cara?
Absoluut! Elk product dat hier verkocht wordt is 100% diervriendelijk en 100% dierproefvrij.

Kan ik mijn pakje ook komen afhalen?
Jazeker! Bij de check-out kan je een keuze maken tussen levering aan huis of om het pakje te komen afhalen. Wanneer je kiest om het pakje te komen afhalen, spreken we een gepast tijdstip af. Bij afhaling kan je cash betalen (liefst gepast) of via een betalingsapp. 

Mag ik een product terugsturen?
Als je niet tevreden bent over een product, kan je deze terugsturen binnen de 14 dagen na ontvangst. De producten moeten ongebruikt, ongeopend en in originele verpakking teruggestuurd worden. Als de teruggestuurde producten voldoen aan deze voorwaarden, wordt het bedrag van de teruggestuurde producten teruggegeven altijd door middel van een storting. Enkel de verzendkosten om het pakje terug te sturen is voor jouw rekening.